Per septyniolika metų konkursas susilaukė didelio ne tik naujų automobilių pardavėjų, prisiekusių automobilistų, bet ir plačiosios visuomenės dėmesio. Įskaitant ir pernykštį, lietuviškuose metų automobilio rinkimuose iš viso jau yra dalyvavę 443 naujausi automobiliai.

„Iki konkurso „Metų automobilis 2015“ pradžios likus kiek daugiau nei mėnesiui vyksta jame dalyvausiančių automobilių registracija, todėl šiandien kalbėti apie dalyvių skaičių dar kiek ankstoka. Juolab spėti pagrindinius pretendentus, kuriuos išsamiau paanalizuoti bus galima tik spalio 15 dieną, kai bus baigta registracija“, - sako projekto kuratorius, šį konkursą rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius.

Nors tikslus dalyvių skaičius paaiškės tik po poros savaičių, tačiau paskutinių kelerių metų praktika rodo, jog konkursuose kasmet varžosi po kelias dešimtis naujausių automobilių, dalis kurių į lietuviškojo konkurso vertinimo poligonus pristatomi vos nuriedėję nuo gamyklų surinkimo konvejerių ar tiesiai iš parodų stendų.

 
Šiemet konkurso „Metų automobilis 2015“ organizatoriai pirmųjų paraiškų sulaukė iš Vokietijos automobilių gamintojų flagmano „Mercedes-Benz“ atstovų Lietuvoje – bendrovės „Silberauto“, konkursui pristačiusios iškart du automobilius: „Mercedes-Benz“ V klasę ir naująją C klasę.

Jau žinoma ir tai, kad „Lexus“ gamintojų patikėtiniai į konkursą deleguoja „Lexus NX“ modelį, o dar vieno Vokietijos gamintojo – „Volkswagen“ atstovai ketina lietuviškajam konkursui pateikti tris modelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)