Antradienį paskelbtas populiariausių šalies automobilių dešimtukas atskleidė, jog „Ford Mondeo“ ir kitų gamintojų sedanai prarado patrauklumą pirkėjų akyse.

Ne itin praktiškus sedanus pakeitė arba kompaktiški automobiliai, tokie kaip „Volkswagen Golf“ ir „Peugeot 207“ arba didesnės transporto priemonės, galinčios geriau patenkinti šeimos poreikius – visureigiai bei vienatūriai, tokie kaip „Citroen Picasso“, „Ford Galaxy“.

Devintajame dešimtmetyje vidutinė britų šeima turėjo didelį sedaną, pavyzdžiui – „Ford Cortina“ ar „Vauxhall Cavalier“, ir antrą nedidelę mašiną.

Tačiau nuo to laiko šalies keliais riedančių automobilių forma ir dydis pasikeitė dramatiškai. O taip pat pasikeitė ir jų vairuotojai.

Draudimo kompanijos „Aviva“ atlikta studija rodo, kad maži automobiliukai – tokie kaip „Ford Fiesta“ – pelno daugiausia pirkėjų simpatijų.

Perkamiausių 2011 metų Britanijos automobilių dešimtukas:

1. Ford Fiesta
2. Vauxhall Astra
3. Ford Focus
4. Vauxhall Corsa
5. VW Golf
6. VW Polo
7. Peugeot 207
8. BMW 3 Series
9. Mini
10. Nissan Qashqai

Beje, tyrėjai pastebi, kad devintajame dešimtmetyje dauguma „Ford Fiesta“ vairuotojų buvo moterys, tačiau dabar du trečdalius šio modelio automobilių vairuoja vyrai.