Norint įsigyti automobilį iš Amerikos nėra būtina vykti į užsienį. Užtenka interneto paieškos laukelyje surinkti reikiamą adresą ir jūs jau renkatės iš aukcionuose parduodamų automobilių. Čia laimi tas, kuris pasiūlo didžiausią sumą arba galima pirkti iškart už numatytą didesnę kainą.

Galima pastebėti, kad ten automobiliai pigesni, ypač vietinės gamybos arba japoniški, skirti Amerikos rinkai. Vis dėlto keliaudami iki Lietuvos tokie automobiliai pastebimai pabrangsta.

„Jeigu litais skaičiuojant jums automobilis kainavo 2600 Lt, tai dar turėsite sumokėti apie 1600 Lt mokesčių“, – sakė Klaipėdos teritorinės muitinės kontrolės organizavimo skyriaus viršininkė Rasa Rentauskienė.

Peržiūrėję TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužetą sužinosite apie Amerikoje parduodamų automobilių kainas, apie jiems taikomus muito mokesčius bei kiek gali kainuoti jų transportavimo paslaugos.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais, 17 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)