Pirmojo akcijos etapo metu, iki lapkričio 20 d. seniūnijų, Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai fotografuoja ir registruoja bendrojo naudojimo teritorijose paliktus nenaudojamus, ryškių išorinių defektų turinčius automobilius.

Ir toliau laukiama pagalbos iš gyventojų – pranešimų apie kiemuose pastebėtus „automobilius-vaiduoklius“ trumpuoju telefonu 1648, (8 5) 219 7948 arba el. paštu viesoji.tvarka@vilnius.lt . Pranešime reiktų nurodyti „automobilio vaiduoklio“ vietą – gatvę ir greta esančio namo numerį, markę, spalvą, valstybinį numerį, ir jeigu įmanoma, pridėti nuotrauką.

2009 m. pavasarį vykdytos analogiškos akcijos metu sostinės kiemuose buvo užregistruoti 1663 apgadinti, nenaudojami automobiliai. Gavę įspėjimus, savininkai patraukė arba sutvarkė 555 transporto priemones, buvo išvežti utilizuoti 855, dėl 253 automobilių administraciniai veiksmai dar tęsiami.

Nežinantiems ką daryti su savo nebenaudojamais automobiliais Vilniaus eksploatuoti netinkamų transporto priemonių asociacija siūlo savo paslaugas – primena, kad jos įmonės tokias transporto priemones superka, jas išregistruoja „Regitroje“ ir utilizuoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją