Vokietijos automobilininkų klubo ADAC specialistai sudarė labiausiai nepatikimų automobilių sąrašą. Į jį pateko tokie populiarūs modeliai kaip „Peugeot 308“, „Ford Mondeo“ ir „Hyundai i30“. Taip pat buvo išrinktos ir patikimiausios mašinos – į šį sąrašą pateko 21 automobilis, kurių net 14 pagamintos Vokietijoje.

Klubo atstovai pažymėjo, kad beveik trečdalis gedimų buvo susiję su išsikrovusiu akumuliatoriumi. Į daugelį šiuolaikinių mašinų montuojama „Start-Stop“ sistema tapo greitai išsikraunančio akumuliatoriaus priežastimi. Nors čia montuojami ypatingi ir didesnės talpos akumuliatoriai, tačiau pasak ekspertų, jei akumuliatorius yra šalia variklio, karštis gerokai sutrumpina jo eksploatacijos laiką.

ADAC klubo specialistai ištyrė 2,6 mln. gedimų, pasitaikiusius 500 tūkst. automobilių. Šie automobiliai neturėjo būti senesni nei 6 metų, gaminami ne mažiau nei trejus metus, o kasmet jų turėjo būti pagaminama bent po 10 tūkst. vienetų. Šiuos reikalavimus atitiko 93 modeliai.
ADAC sąrašas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)