Policijos vadovas Egidijus Lapinskas paaiškino, kad nauji automobiliai komisariatui padės taupyti – senųjų automobilių remontas reikalaudavo per daug išlaidų. Pareigūnams, vairuosiantiems naujuosius automobilius, viršininkas linkėjo tausoti techniką ir visada būti saugiems.

Panevėžio apskrities policijos kapelionas Eugenijus Troickis meldėsi už pareigūnų saugumą ir prašė keliautojų globėjo – Šventojo Kristoforo – neapleisti pareigūnų ne tik darbo metu, bet ir laisvalaikiu. Kapelionas pašventino 17 naujų Panevėžio apskrities policijai skirtų automobilių ir priminė, kad prie automobilio vairo visada sėdi žmogus, kuris privalo vairuoti protingai.

Kunigas maldoje priminė, kad keliuose važiuojame ne vieni, todėl privalome saugoti ne tik save, bet ir kitus eismo dalyvius.

Kapelionas akcentavo, kad vairuotojai turi būti ne tik atsakingi, išmanantys Kelių eismo taisykles, bet ir mandagūs, supratingi ir dėmesingi kitiems. Pasak kun. E. Troickio, apsaugos ir pagalbos iš angelų bei šventųjų gali tikėtis tik tas vairuotojas, kuris daro viską, kad tos pagalbos melsti reikėtų kuo mažiau.

Pašventinti automobiliai iškeliaus ne tik į Panevėžio miesto, bet ir visos apskrities rajonų kelius – po vieną automobilį pasidalys Panevėžio, Pasvalio, Biržų, Kupiškio, Rokiškio komisariatai, kiti bus paskirstyti viešosios ir kriminalinės policijos padaliniams ir kelių policijai.

Paskutinį kartą Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas naujus automobilius šventino 2013 m. rugpjūčio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)