Prostestuotojai nutraukė darbą visose keturiose „Opel“ gamyklose Vokietijoje ir išėjo į gatves. Vakar daugiausiai protestuojančių darbuotojų susirinko prie centrinės „Opel“ gamyklos Riuselsheime. Skirtingais duomenimis, mitinge dalyvavo nuo 6 iki 10 tūkstančių žmonių.

Darbuotojai baiminasi, kad „General Motors“ gali atleisti kur kas daugiau darbuotojų, nei būtų atleidęs naujasis savininkas – Kanados bendrovės „Magna“ ir „Sberbank“ konsorciumas.

Pasak Vokietijos Heseno žemės ministro Rolando Kocho, kuris yra vienas aktyviausių kompanijos pardavimo šalininkų, jis ir toliau žada kovoti už kompanijos ateitį. Jo manymu, „General Motors“ gali paaukoti Vokietijos darbuotojus dėl verslo interesų.

„Mes norime, kad „Opel“ toliau dirbtų“, – sakė R.Kochas.

Pagal „General Motors“ parengtą „Opel“ restruktūrizacijos planą, mažiausiai 10 tūkst. „Opel“ darbuotojų bus atleista.

Šalies kanclerė Angela Merkel įsitikinusi, kad „General Motors“ sprendimas neparduoti „Opel“ bendrovės vokiečiams reiškia pralaimėjimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją