Šaltiniai „Autocar“ atskleidė, kad naujos kartos „Mercedes-Benz E“, „Jaguar XF“ ir „Audi A6“ konkurentas turės didesnį tiek dyzelinių, tiek benzininių variklių pasirinkimą (iš viso bus naudojami 7 skirtingi motorai ir įvairios jų versijos), o tarp jų bus ir „plug-in“ tipo hibridinės jėgainės, leisiančios nenaudojant kuro nuvažiuoti daugiau nei 30 kilometrų.

Tarp kitų naujovių minimos dar labiau sofistikuotos saugumo sistemos, tokios, kaip, pavyzdžiui, visiškai autonomiška stabdymo ar nuo susidūrimo apsauganti sistemos.

Penktosios serijos BMW iš naujojo „septintuko“ paveldės penktosios kartos „iDrive“ sistemą, kuri leis prietaisus valdyti tiek liečiant ekraną, tiek rodant gestus priešais jį. Ši sistema taip pat bus gerokai panašesnė į išmaniųjų telefonų valdymo aplinkas.

BMW taip pat leis pasirinkti naujausią balso atpažinimo sistemą, o iš viso „iDrive“ multimediją bus galima valdyti keturiais būdais.

Apskritai salonas daug kuo primins „BMW 7“: kompozicija, vairu, pavarų perjungimo svirtimi ir medžiagomis.

5 serijos BMW ir toliau turės tris kėbulo variacijas: sedaną, universalą ir GT, kuri, anot šaltinio, bus daug elegantiškesnė. Teigiama, kad naujasis automobilis seks dabartinėmis madomis ir bus apie 100 kg lengvesnis nei jo pirmtakas.

5 serijos BMW turės penkis įrangos bei stilizavimo paketus: „Standard“, „Sport“, „Pure Excellence“, „M Sport“ bei „Individual“.

Planuojama, kad sedanas oficialiai debiutuos kitų metų rugsėjį tarptautinėje automobilių parodoje Paryžiuje. Universalas ir GT publikai bus parodyti 2017-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)