Nuo balandžio 1 d. įsigalios Baudžiamojo kodekso pataisa, numatanti baudžiamąją atsakomybę, jeigu vairuotojui bus nustatytas didesnis nei 1,5 promilės alkoholio girtumas, atmetus alkotesterio paklaidą.

Seimas šias pataisas palaimino dar praėjusių metų rudenį. Numatyta, kad nuo balandžio už šį pažeidimą grės baudžiamoji atsakomybė su įstatyme numatyta laisvės atėmimo bausme.

„Tokiu atveju asmuo jau bus teistas su visomis to pasekmėmis“, - DELFI teigė Kauno Kelių policijos vadovas Danas Česnauskas.

Tai reiškia, kad teistas žmogus ateityje gali susidurti su daugybe problemų. Viena iš jų – kliūtis dirbti valstybinėse tarnybose.

Šiuo metu galiojantys įstatymai už analogišką pažeidimą numato tik administracinę atsakomybę, t.y. baudą nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų.

Baudžiamoji atsakomybė už transporto priemonių vairavimą apsvaigus yra nustatyta ir kitose Europos šalyse – Suomijoje, Ispanijoje, Vokietijoje, Latvijoje. Daugumoje Europos šalių ši veika visgi nėra kriminalizuota ir tebelaikoma administraciniu nusižengimu.

Tiesa, be baudų didinimo numatyta ir švelnesnių sankcijų.

„Bauda, už pasišalinimą iš įvykio vietos bus skaičiuojama pagal padaryta žalą“, - sako D. Česnauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)