Naujausios technologijos ir jų sudėtingumas tampa ne tik iššūkiu inžinieriams, bet ir kelia vairuotojų smalsumą, praneša „Fox News“.

Šiuo metu įmonės daugiausia investuoja į automobilių saugumą, o parodoje laukiama naujienų, susijusių su galinį vaizdą fiksuojančiomis kameros. Šių technologijų aktualumą parodoje lėmė tai, jog JAV Nacionalinė greitkelių ir eismo saugumo administracija (NHTSA) nustatė, kad nuo 2018 metų gegužės visose mažiau kaip 4,5 tonos sveriančiose transporto priemonėse privalės būti įmontuota technologija, leidžianti vairuotojams aiškiai matyti, kas vyksta už jų nugaros. Šiuo metu per eismo įvykius važiuojant atbuline eiga kasmet JAV žūva apie 210, o sužeidžiama 15 tūkst. asmenų.

Tiesa, ekspertai primena, kad šiuo metu visame pasaulyje atšaukiama itin daug automobilių, pavyzdžiui, „General Motors“ jau atšaukė 2,6 mln. transporto priemonių dėl savaime išsijungiančių variklių, o japonų „Toyota“ šiais metais JAV dėl savaiminio pagreitėjimo atšaukė 2,9 mln. transporto priemonių. Kai kurie analitikai nerimauja, kad diegiant vis sudėtingesnes technologijas gamintojams teks daugiau atsakomybės ir iššūkių dėl vairuotojų bei keleivių saugumo. Taip pat viso pasaulio gamintojai turės dar kartą įvertinti ir sugriežtinti savo taikomus kokybės standartus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)