Sprendimas Ispanijoje gaminti naują „Nissan“ modelį leis čia sukurti apie 4000 darbo vietų. Kompanija investuos 130 mln. eurų ir Barselonos padalinio metines gamybos apimtis padidins iki 200 tūkst. vnt, iš kurių 80 tūkst. vnt. sudarys naujasis modelis. Toks „Nissan“ pasirinkimas – bloga žinia prancūzams, kurie tikėjosi, kad naujasis modelis gali būti gaminamas vienoje iš japonų aljanso partnerės „Renault“ gamykloje. Vis dėlto „Renault“ profsąjungos nepraranda vilties, kad ateityje japonai pasirinks gaminti automobilius Prancūzijoje.

Kartu su nauju modeliu „Nissan“ sugrįžta į Europos kompaktinių automobilių segmentą, iš kurio pasitraukė 2006 m., kai buvo nutrauktas „Almera“ pardavimas.

Naujasis modelis bus pirmasis lengvasis automobilis, kurį „Nissan“ gamins Barselonoje. Šiuo metu čia nuo konvejerių rieda „Pathfinder“ visureigis, „Navara“ pikapas ir komercinis automobilis NV200.

„Nissan“ tikisi, kad naujasis kompaktinis automobilis padės šiai markei aplenkti „Toyota“ ir tapti pirmaujančiu Japonijos automobilių gamintoju Europoje.

Apie naująjį modelį „Nissan“ kol kas neatskleidžia jokios informacijos, tačiau kompanijos atstovų teigimu, jo pavadinimas nebus „Almera“, rašo „Automotive News“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)