Ištrauka iš straipsnio: „Tai ne pirmasis elektromobilis, bet „Nissan Leaf“, pristatytas rugpjūtį, yra pirmasis elektromobilis, skirtas masinei gamybai ir bus tiekiamas į viso pasaulio rinkas. Siekdami pakeisti vairuotojų mąstymą ir juos perorientuoti nuo naftos produktais varomų automobilių prie elektrinių, trečio pagal dydį Japonijos automobilių gamintojo atstovai pasirašė daugiau nei 30 partnerystės sutarčių visame pasaulyje ir susitelkė į baterijų įkrovimo stočių infrastruktūros kūrimą, kuri padės laisvai nadotis elektra varomais automobiliais.

Automobilio greitis yra didesnis nei 145 km/val., o su pilnai įkrautomis baterijomis galima nuvažiuoti iki 160 km. Kai automobilis juda, jis skleidžia garsą kaip skraidantys automobiliai filme „Blade Runner“. „Nissan“ nuo 2010 metų rudens ketina pagaminti po 50 tūkst. „Leaf“ automobilių kasmet Oppama gamykloje, į pietvakarius nuo Tokijo.”

Į šį išradimų sąrašą taip pat pateko ir kitų automobilių, pavyzdžiui pasaulyje greičiausia garais varoma mašina ir „valgomas“ lenktyninis automobilis.

Visą „Time“ sudarytą geriausių 2009 m. išradimų sąrašą galite rasti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją