Už KET pažeidimus baudų nemokančiam ir niekur nedirbančiam vilniečiui nesumokėtas baudas į nemokamus viešuosius pasiūlė pakeisti vykdomąją bylą tvarkanti antstolė. Savo teikime Vilniaus miesto trečiajam apylinkės teismui ji nurodė, kad Edgarui V. baudos skaičiuojamos nuo 2005-ųjų vasario.

Bendra pažeidėjui skirtų baudų suma – 37 tūkst. 445 Lt, per 4 metus iš Edgaro V. antstolei pavyko išieškoti tik 1 169,19 Lt, todėl nuolat KET pažeidžiantis vairuotojas valstybei liko skolingas 36 tūkst. 275,81 Lt.

Bandydama sumažinti baudų dydį antstolė buvo areštavusi Edgarui V. priklausančius du automobilius, tačiau skolininkas kategoriškai atsisakė nurodyti, kur yra šios transporto priemonės.

„Nėra galimybės nukreipti skolų išieškojimą realizuojant areštuotus skolininko vardu registruotus automobilius“, – kreipdamasi į teismą pabrėžė antstolė.

Edgaras V. į teismo posėdį, kuriame buvo sprendžiamas klausimas dėl baudos pakeitimo į viešuosius darbus, neatvyko. Tiesa, jis antstolei pateikė raštą, kad sutinka baudas atidirbti paskyrus viešuosius darbus.

Kaip paskelbė antstolės teikimą išnagrinėjęs teisėjas Pavelas Borkovskis, jeigu nėra turto, į kurį gali būti nukreiptas baudos išieškojimas, ir pažeidėjas piktybiškai vengia sumokėti baudas, teismas pažeidėjui sutikus jas gali pakeisti nemokamais viešaisiais darbais. Tačiau, pasak teismo, įstatyme yra numatyta, kad darbus pažeidėjas gali dirbti ne ilgiau kaip 400 val.

Pagal įstatymą viena nemokamų viešųjų darbų valanda yra įvertinama 10 Lt, todėl 400 val.
atidirbti turintis Edgaras V. bus padengęs tik 4 tūkst. Lt baudą.

Teismas pažeidėją darbus nurodė atidirbti iki kitų metų pabaigos, o ar Edgaras V. nesimuliuoja, turėtų kontroliuoti Vilniaus 3-iasis policijos komisariatas.

Tiesa, jeigu Edgaras V. persigalvos ir nedirbs, teismas jo nesumokėtas baudas galės pakeisti į areštą. Tačiau ir šiuo atveju baudų nemokantis vyriškis „sutaupytų“ – viena para arešto įvertinta 100 Lt, o pažeidėjus galima „pasodinti“ ne ilgesniam kaip 30 parų laikotarpiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją