„Nissan“ vykdantysis direktorius Karlosas Gonas teigė, kad kompanija dabar aprūpina darbu 6 tūkst. darbuotojų Britanijoje, kurie tiesiogiai ir netiesiogiai prisideda prie dabartinio „Qashqai“ gamybos. „Nissan“ kompanija papildomai investuoja 192 milijonus svarų sterlingų į naujo modelio kūrimą.

Automobilio dizainas kuriamas Londone, „Nissan“ dizaino centre Padingtone, o automobilis bus ir toliau gaminamas Sanderlende.
Vakar K. Gonas buvo priimtas Britanijos premjero Davido Camerono rezidencijoje ir ten užtikrino politiką, kad visos dabartinės darbo vietos bus išsaugotos.

Gamykla Sanderlende veikia jau 35 metus ir yra didžiausia Nissan kompanijos gamykla Europoje. Tuo pat metu tai ir didžiausia automobilių gamykla Britanijoje. Tikimasi, kad gamykloje šį mėnesį bus pagamintas milijoninis „Qashqai“ modelis. Keturi penktadaliai šių automobilių eksportuojami.

Šiuo metu gamykloje pagaminama 1200 „Qashqai“ automobilių per dieną. Be to, čia gaminami ir „Note“ bei „Juke“ modeliai.

Viešėdamas premjero rezidencijoje K. Gonas pareiškė, kad japonai papildomai investuos beveik pusė milijardo svarų į šią gamyklą ir jau po dviejų metų čia prasidės elektra varomo „Nissan Leaf“ gamyba. O jau kitais metais Britanijoje bus atidaryta nauja gamykla, kurioje bus gaminamos „Renault“ ir „Nissan“ elektromobiliams skirtos ličio – jonų baterijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją