Šios šeimynos atstovai nuo įprasto asortimento automobilių skirsis ekonomiškumą didinančių ir aplinkos taršą mažinančių priemonių gausa. Pirmasis ultra šeimynos modelis – jau rugsėjį salonuose pasirodysiantis „Audi A3 1.6 TDI ultra“. Vėliau ultra modifikacijas turės ir kitų modelių automobiliai su dyzeliniais TDI arba benzininiais TFSI varikliais.

Šį rudenį į gatves išriedėsiantis „Audi 1.6 TDI ultra“ stebins savo ekonomiškumo ir ekologiškumo rodikliais. Šis kompaktinės klasės automobilis su 110 AG galios keturių cilindrų turbodyzeliniu varikliu 100 km kelio vidutiniškai sunaudoja 3,2 l dyzelino, o į aplinką išmes 85 g CO2 vienam km kelio. Su pilnu 50 l talpos degalų baku „Audi 1.6 TDI ultra“ nuvažiuoja maždaug 1500 km kelio.

Ekonomiškumas ir ekologiškumas pasiektas neaukojant variklio dinaminių charakteristikų. Maksimalus automobilio greitis siekia 200 km/val., o įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/val. - per 10,5 sek.
Didelis degalų sąnaudų mažėjimas pasiektas mažinant automobilio masę ir kėbulo oro pasipriešinimą. Naujojo „Audi A3 1.6 TDI ultra“ rėmas ir kėbulo dalys gaminamos iš keleto skirtingomis savybėmis pasižyminčių lydinių. Apkrovas patiriantys mazgai gaminami iš ketaus, plieno ar net kietlydinių, tuo tarpu kitos dalys ir deformacijos zonos liejamos ir štampuojamos iš aliuminio. Todėl „Audi A3 1.6 TDI ultra“ sveria tik 1205 kg.

Oro pasipriešinimą „Audi“ inžinieriams pavyko sumažinti patobulinus automobilio dugno konstrukciją, įprastus slenksčius pakeitus iš „S line“ papildomų priedų kolekcijos, ir dėl patobulintos pakabos sumažinus automobilio aukštį 15 mm. Be to, Audi A3 1.6 TDI ultra „apautas“ 205/55 R16 žemo pasipriešinimo riedėjimui padangomis.

„Audi 1.6 TDI ultra“ bus tiekiamas su trijų durų hečbeko arba penkių durų „Sportback“ kėbulu.
Automobilio kaina Vokietijoje prasidės nuo 25 200 eurų (87 tūkst. Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)