Naujų automobilių pardavėjai tvirtina, kad atslūgus sunkiausiam krizės laikotarpiui pirkėjai vėl domisi galimybe įsigyti mašinas išperkamąja nuoma. Ši tendencija sunkmečiu buvo priešinga – bankams prisukus „kranelius“, žmonės naujus automobilius daugiausia pirko už savo pinigus. Tuo metu naudotų mašinų rinkoje situacija kitokia – čia dauguma pirkėjų automobilius perka iš asmeninių santaupų.

Bendrovės „Krasta auto“ regiono automobilių pardavimo ir rinkodaros vadovė Rasa Klimavičiūtė LŽ teigė, kad pastarųjų mėnesių statistika rodo, jog apie 50-60 proc. naujų automobilių perkama imant banko ar kitos finansinės institucijos paskolą. Esą tai tik patvirtina, kad kreditoriai atlaisvino sunkmečiu suveržtus diržus ir linkę dažniau skolinti.

Panašiai teigė ir bendrovės „Tokvila“ generalinio direktoriaus padėjėja Violeta Jadzevičienė. Anot jos, šiuo metu maždaug pusė pirkėjų naujus „Toyota“ automobilius įsigyja skolintomis lėšomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją