Vis dėlto antrosios kartos modelis yra didesnis, su platesnėmis oro įsiurbimo angomis, didesniais langais. Taip pat pakeisti priekiniai ir galiniai žibintai, šoninio vaizdo veidrodėliai - pastarieji dabar primena Carrera GT.

Antrosios kartos Boxster modelis buvo siūlomas su tais pačiais 2,7 ir 3,2 litro 6 cilindrų varikliais iš pirmosios kartos modelio, tačiau kiek patobulintais. Mažesnio litražo variklis gavo papildomas 12 AG ir dabar turi 237 AG, o galingesnis 3,2 litro variklis, kuris buvo montuojamas į Boxster S, gavo papildomas 20 AG ir dabar turi 276 AG. Dėl papildomos galios šie varikliai 100 km/h pasiekia vos 0,2 sekundės greičiau, tačiau yra ekonomiškesni.

Palyginti su tiesioginiais konkurentais Mercedes-benz SLK ir BMW Z4, Porsche Boxster laimi akivaizdžiu rezultatu - lyg būtų žaidžiama į vienus vartus. Dinamiškumas ir informatyvumas, kaip visada, yra neprilygstami. Dėl puikaus automobilio balanso ir sukibimo, Boxster posūkiuose tarsi prilimpa prie dangos, o atnaujintos penkių ir šešių laipsnių mechaninės pavarų dėžės dėl trumpesnės eigos ir greitesnės reakcijos padės dar geriau išnaudoti Boxster variklius.

Ieškodami naudoto Porsche Boxster, venkite tokių, kurie atrodo nemylėti ir neprižiūrėti. Kai kurie tokių automobilių savininkai, norėdami sutaupyti pinigų, nuvažiavę tam tikrą kilometražą praleidžia privalomus apsilankymus servise arba važiuoja į garažiukus, kur neaišku, ką automobiliui pakeitė ar padarė. Taigi automobilio istorija su serviso knygute apsaugos jus nuo netikėtų gedimų ar kitokių nemalonių siurprizų.

Porsche Boxster 987
Gamintojas Porsche
Gamybos metai 2004-2012 m.
Gamybos vieta Suomija
Klasė Sportinė
Kėbulo tipai Kabrioletas / Rodsteris
Varantieji ratai Galiniai
Ratų bazė (mm) 2 416
Ilgis/plotis/aukštis (mm) 4 359/1 801/1 295
Giminingi automobiliai Mercedes-Benz SLK, BMW Z4
Pirmtakai Porsche Boxster 986
Įpėdinis Porsche Boxster 981

+ Gera išliekamoji vertė, puikus valdomumas, patikimumas.
– Brangi priežiūra, draudimas.

Verdiktas: 9 iš 10
Rekomeduojame

Orientacinės detalių kainos
Variklio alyvos filtras 20–80 Lt
Pr. stabdžių trinkelės 150–400 Lt
Pr. amortizatorius N. d.
Pr. rato guolio komplektas 180–380 Lt