Nuo 2013 m. „Colt“ pakeisiantis naujas mažas modelis bus gaminamas Tailande, o naujos kartos „Outlander“ – Japonijoje. Tai gali būti ženklas, kad 44 metus veikianti „NedCar“ gamykla bus uždaryta. Pernai čia buvo pagaminta 50 tūkst. automobilių, nors šio padalinio gamybos pajėgumai siekia 200 tūkst. vnt. per metus.

„Negaliu atsakyti į šį klausimą. Tai pakankamai jautrus reikalas. Dar turime apie daug ką pagalvoti“, – Tokijo automobilių parodoje atsakė „Mitsubishi“ viceprezidentas Gayu Uesugi, paklaustas apie gamyklos Olandijoje ateitį.

„Mitsubsihi Europe“ vadovo Akinori Nakanishi teigimu, sprendimas dėl šio padalinio ateities turi būti priimtas artimiausiu metu. „Pažadėjome profsąjungoms, kad apsispręsime kitų metų pradžioje“, – sakė jis.

Vienas iš galimų nuo 1967 m. veikiančios „NedCar“ gamyklos ateities scenarijų – „Mitsubishi“ automobilių gamyba bus sustabdyta, tačiau nuo konvejerių pradės riedėti kitų markių mašinos. „Tai vienas iš variantų, kuriuos svarstome“, – patvirtino „Mitsubishi Europe“ atstovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją