Gamintojai pabrėžė, kad automobilio vidutinės degalų sąnaudos bus 3,33 l/100 km, nors jame ir nebus montuojamas elektrinis motoras, rašo „Reuters“.

„Mazda2“ bus pirmasis šios markės modelis, kuriame bus įdiegta „Skyactiv“ technologija, kuri padės pagerinti automobilių ekonomiškumą ir sumažinti CO2 emisiją. „Mazda“ tikisi, kad iki 2015 m. šios markės modelių ekonomiškumas pagerės 30 proc., lyginant su 2008 m. rodikliais. Kompanija taip pat planuoja, kad po 2015 m. pasirodys jų sukurti hibridiniai, elektra įkraunami hibridiniai bei vien tik elektra varomi automobiliai.

Dar vienas Japonijos automobilių gamintojas „Daihatsu Motor“ taip pat atskleidė, kad ruošiasi sukurti benzininį automobilį, kurio vidutinės degalų sąnaudos bus 3,33 l/100 km, t.y. tiek pat, kiek ir neseniai Japonijoje pristatyto „Honda Motor“ hibridinio modelio „Fit“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją