Šiuolaikinių „Fiat 500“ gamyba buvo pradėta 2007 metais, o šių metų balandžio 19 d. buvo pagamintas milijoninis „Fiat 500“ mažylis. Kaip skelbiama, jubiliejinis modelis yra 135 AG „Abarth 500 1.4“, kuris iškeliavo į automobilio gimtinę – Italiją. Be to, dar 100 tūkst. automobilių buvo pagaminta Tolukos mieste Meksikoje – šioje šalyje gamyba buvo pradėta 2011 metais. Tad iš viso šiuo metų pirkėjai jau įsigijo 1,1 mln. šių mažų ir simpatiškų hečbekų.

Rekordinis skaičius automobilių buvo pagamintas praėjus vos 5 metams ir devyniems mėnesiams nuo naujo automobilio gamybos pradžios. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad pasak neoficialių šaltinių, senųjų originalių „Fiat 500“ skirtingų versijų modelių pro gamyklos vartus išriedėjo beveik 4 mln. vienetai Šių kultinių mažylių gamyba truko nuo 1957 iki 1975 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)