Ši idėja patiko miesto valdžiai, todėl artimiausiu metu ji gali būti įgyvendinta visame mieste.

“Pirmasis alkotesteris turi pasirodyti ligoninėje, esančioje Senicko gatvėje. Mes svarstome apie tai, kad alkotesteriai atsirastų, pavyzdžiui, degalinėse arba budinčiose vaistinėse”, - pasakojo patarėja Beata Dunajewska.

Tuo tarpu Gdansko gyventojai nori, kad alkotesteriai būtų iš tiesų pasiekiami visiems. “Galima būtų juos įmontuoti į bankomatą, kuris yra prie mūsų prekybos centro. Vaistinės juk nebudi kiekvieną dieną”, - svarstė B. Dunajewska.

Pasak jos, finansavimo alkotesteriams turėtų atsirasti 2016 metų biudžete, tačiau kol jie pasirodys kiekviename gyvenamajame Gdansko pastate gali tekti laukti porą metų.

Tai ne pirmas toks bandymas Lenkijoje padaryti alkotesterius labiau prieinamus visiems. Prieš tai, pavyzdžiui, jie buvo dalinami kunigams bažnyčios, praneša “Fokus”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)