Naujasis „Borgward“ visureigis visuomenei bus parodytas Frankfurto automobilių parodoje šių metų rudenį. Greičiausiai tai bus automobilis su hibridine pavara, kurio akumuliatorius bus galima pakrauti ir iš elektros tinklo.

Iki debiuto „Borgward“ išplatino dvi automobilio nuotraukas, vienoje iš kurių automobilis užfiksuotas bandymų Niurburgringo trasoje metu.

Kol kas daug informacijos apie automobilį neatskleidžiama ir sunku pasakyti, kokiomis techninėmis charakteristikomis jis pasižymės. Tačiau Vokietijos žiniasklaidoje teigiama, kad automobilis bus prabangiai sukomplektuotas su visa naujausia ir moderniausia įranga, kuri yra pasiekiama automobilių pramonėje.

Tačiau gali būti, kad automobilis bus gaminamas Kinijoje, nes „Borgward“ koncernas siejamas su Kinijos industrijos milžine „Foton“.

Analitikai teigia, kad automobilis turėtų pasižymėti neblogomis valdymo savybėmis ir greičiausiai debiutavęs rinkoje konkuruos su „Porsche Cayenne“ ir galingiausiomis BMW X5 versijomis.

Šių metų pavasarį debiutavusi, „Borgward“ kompanija viešai atskleidė ir savo tikslus, kurie yra išties nekuklūs. Per artimiausius penkerius metus jie nori pasiekti 800 000 automobilių gamybos apimtis. Tiesa vokiečiai neslepia, kad pagrindinis jų tikslas yra Kinijos rinka, kurioje visureigiai išgyvena didžiulį pakilimą.

„Borgward“ kompanija iki 1950-ųjų metų buvo trečias pagal dydį automobilių gamintojas Vokietijoje ir buvo žinomas kaip stilingų kupė bei sedanų gamintojas, tačiau po dešimtmečio – 1961-aisiais metais paprasčiausiai bankrutavo.