Pasak Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos vadovo Luko Vosyliaus, metų pradžioje uždraudus prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 22 iki 8 val., degalinių pajamos iš mažmeninės prekybos visais kitais produktais, palyginti su 2008-aisiais, sumažėjo 25–35 proc.

„Įsigaliojus Alkoholio įstatymo pataisoms, pajamos iš mažmeninės prekybos alkoholio produktais smuko net 50–60 proc. Tai tikrai labai daug, todėl degalinių tinklai buvo priversti persvarstyti degalinių darbo laiką ir peržiūrėti darbuotojų darbo grafikus. Vien per pirmą 2009-ųjų ketvirtį dėl šių priežasčių buvo atleista apie 600 darbuotojų“, – teigė L.Vosylius.

„Vilniaus diena“ rašo, kad dabartinė valdžios politika sufleruoja tik vieną išeitį – didinti degalų kainas arba tradicines degalines pertvarkyti į automatines.

Seimo nario Antano Matulo teigimu, šį rudenį pradėjus svarstyti naujas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas daugiausia dėmesio bus teikiama veiksniams, lemiantiems alkoholio suvartojimą – reklamos draudimui, rinkos reguliavimui ir kainoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją