Rudenį „Metų komerciniu automobiliu 2013“ išrinkto „Transit Custom“ bendras saugumo lygis įvertintas 77 proc., taikant naują sunkiems automobiliams skirtą bandymų metodiką. 90 proc. įvertintas vaikų saugumas, 84 proc. – suaugusiųjų. Kitų saugumo priemonių rodiklis siekė 71 proc.

„Ford“ taip pat gavo jau septintąjį „EuroNCAP“ inovacijų prizą „Advanced“, pirmą kartą skirtą už komerciniame automobilyje diegiamą saugumą didinančią technologiją. „Transit Custom“ apdovanotas už eismo juostų stebėjimo ir perspėjimo sistemą „Lane Keeping Alert“.

„Transit Custom“ pakeitė saugumo suvokimą savo klasėje. Mes suderinome aukšto atsparumo plieno struktūrą, pėstiesiems saugią priekinę dalį ir geriausias rinkoje esančias saugumo technologijas tam, kad sukurtumėm aukščiausius saugumo standartus atitinkantį komercinį automobilį“, - sakė „Ford of Europe“ produktų plėtros viceprezidentas Barbas Samardzichas.

Vienos tonos keliamosios galios klasės „Transit Custom“ sukurtas taip, kad jo keleiviai ir pėstieji būtų maksimaliai apsaugoti visais avarijų atvejais. Jo kėbului panaudota daugiau nei 40 proc. aukšto atsparumo ir itin atsparaus plieno, o pati konstrukcija atlaikė daugiau nei 4500 virtualių susidūrimo simuliacijų ir 30 realių saugumo bandymų imituojant susidūrimus.

Jo priekinės dalies konstrukcijoje įdiegta daug sprendimų, padedančių apsaugoti pėsčiuosius susidūrimo atveju. Taip pat tai yra pirmasis „Transit“, kuriame sumontuotos užuolaidėlių tipo šoninės oro pagalvės priekyje sėdintiems keleiviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)