Jokia statistika negali perteikti automobilio suteikiamų pojūčių ar jo auros, jokie skaičiai neatskleidžia, kokio pločio šypsena nutvieskia veidą, pirmą kartą sėdus prie širdį virpinančio svajonių modelio vairo.

„TopGear“ komandos nariams automobilis niekuomet nebuvo tik iš gelžgalių, plastmasių ir varžtų surinkta transporto priemonė. Nesvarbu, ar tai – porą dešimčių tūkstančių kainuojantis miesto mažylis, ar milijono vertės lenktynių trasų monstras, „TopGear“ visuomet ieško tos empiriniu būdu nepamatuojamos vertybės, kurią mes vadiname „virpuliuku“.

„TopGear“ žurnalas vėl rinks geriausią Baltijos šalių metų automobilį. O rinktis tikrai bus iš ko. „TopGear“ apdovanojimams jau užsiregistruoti naujieji BMW X4, Jeep Grand Cherokee, Kia Sportage, Fiat Freemont Cross, Renault Twingo, Opel Adam Rocks, Kia Soul, Kia Optima, Fiat 500L Trekking. Šių metų naujiena – komercinių automobilių nominacija, kurioje savo konkurentų jau laukia Fiat Ducato. Planuojama, kad šių metų apdovanojimuose dėl geriausių vardo varžysis daugiau nei 20 automobilių.

Būtent todėl šį rudenį ir vėl startuos unikalus bei analogų neturintis renginys – „TopGear“ žurnalo geriausio Baltijos šalių metų automobilio rinkimai. Juose, kaip ir praėjusiais metais, dalyvaus daugiau nei dvidešimt įvairiausių visiškai naujų, dar dažais kvepiančių automobilių. Visą savaitę vyksiančio žygio metu „TopGear“ karavanas apkeliaus tris Baltijos valstybes, sustodamas didžiausiuose Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestuose bei pakeliui aplankydamas įdomias su automobiliais susijusias vietas, bandymų poligonus ir trasas.

„TopGear Apdovanojimai 2015“ prasidės spalio 3 d. Vilniuje, vėliau visus naujus automobilius bei kas vakarą rengiamus pasirodymus galės pamatyti Marijampolės, Panevėžio, Rygos, Cesio, Tartu gyventojai. Karavanas stabtelės ir mažesniuose miestuose bei miesteliuose, o finišuos spalio 9 dieną Taline.

„TopGear Apdovanojimų 2015“ nominacijų (be Geriausio metų automobilio, bus renkamas ir Sportiškiausias automobilis, Išmaniausias automobilis, Kiekvieno cento vertas automobilis, Metų visureigis, Metų sedanas, Metų hečbekas, Prabangiausias bei geriausias komercinis automobilis) nugalėtojus rinks tarptautinė komisija, į kurią narius deleguos visos trys Baltijos valstybės. Ją sudarys 9 „TopGear“ redakcijų nariai, 3 „TopGear“ skaitytojai, 3 „Delfi.lt“ „Delfi.lv“ ir „Delfi.ee“ portalų žurnalistai, 3 „Delfi“ portalų skaitytojai bei sporto, automobilių ir pramogų pasaulio garsenybės. Komisijos nariai važiuos visą maršrutą nuo Vilniaus iki Talino ir turės galimybę išbandyti visus konkurse dalyvaujančius automobilius.

Automobiliams vertinimo balai bus suteikiami remiantis „TopGear“ žurnale taikoma gėrio ir blogio skale: 1 balas reikš, kad „Automobilis nepasiekė kelionės tikslo, pakeliui užsidegė“, o aukščiausias, 10 balų įvertinimas – „Tobulybė. Nereikia nieko aiškinti. Paaukokite savo inkstą, parduokite vaikus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)