Tokį tyrimą pirmą kartą atliko Švedijos kompanija „Folksam“. Ji išanalizavo 56 tūkst. policijos ataskaitų apie eismo įvykius Švedijoje, nutikusius nuo 2003 m.

Tyrimo rezultatai todo, kad dažniausiai į avarijas patenka BMW vairuotojai. Pavyzdžiui, jie eismo įvykiuose dalyvauja dešimt kartų dažniau nei „Toyota“ vairuotojai, kurie rečiausiai patenka į avarijas.

„Ši markė yra mėgstama jaunų, rizikuoti mėgstančių vairuotojų, tai prestižinė markė, gaminanti galingus automobilius, kuriuos smagu vairuoti“, – sakė „Folksam“ eismo tyrimų direktorius Andersas Kullgrenas.

Tarp „lyderių“ pagal avaringumą – ir „Chrysler“, „Jeep“ bei „Rover“ markės. O rečiausiai į avarijas patenka „Toyota“, „Suzuki“, „Seat“ ir „Škoda“ automobiliai.

„Folksam“ taip pat atskleidė, kad pagal jų statistiką, vyrams rizika pakliūti į eismo įvykį yra 60 proc. didesnė nei moterims.

„Nors moterys yra atsargesnės vairuotojos nei vyrai, vis dėlto jaunos moterys dažniau patenka į avarijas nei vyresnės. Tačiau jų sukeliamų avarijų skaičius neprilygsta jauniems vyrams“, – tvirtino A. Kullgrenas.

Dažniausiai į avarijas patenkantys automobiliai („Folksam“ duomenys)

BMW
„Chrysler“
„Jeep“
„Rover“
Chevrolet
Peugeot
„Alfa Romeo“
Mitsubishi
Renault
Hyundai

Rečiausiai į avarijas patenkantys automobiliai („Folksam“ duomenys)

„Toyota“
„Seat“
„Suzuki“
„Škoda“
Subaru
Fiat
Nissan
Volkswagen
Daihatsu
Honda

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)