Ji kreipėsi į Venersborgo apygardos teismą dėl apsaugos nuo kreditorių. Teismas prašymo iš pradžių nenorėjo patenkinti, vis dėlto vėliau persigalvojo – kol NEVS suras partnerį finansinėms problemoms išspręsti. Kompanijos atstovų teigimu, dėl to jau deramasi su dviem stambiais, pasauliniais automobilių gamintojais, nors jų pavadinimai neskelbiami.

Bankroto padėtis leido „Saab“ prekės ženklą valdančiai aviacijos ir karinės produkcijos gamybos kompanijai „Saab Group“ nutraukti sutartį su kinais ir iš jų atimti teisę naudoti šį pavadinimą.

2012 metais „Saab Group“ (tuomet „Saab AB“) leido kompanijai NEVS naudoti „Saab“ pavadinimą gaminant lengvuosius automobilius, tačiau leidimo naudoti logotipą su grifo atvaizdu nesuteikė. Tad kinų pagaminti švediški modeliai buvo pažymėti tik „Saab“ raides turinčiu logotipu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)