Tai ypač patogu tiems, kurie šiuo metu planuoja įsigyti automobilį, tad parodoje gali išbandyti ne vieną modelį ir išsirinkti sau tinkamiausią.

„Autodienų“ metu galima išbandyti įvairių modelių automobilius. „Ford“, „Mazda“, „Kia“ ir kitais automobiliais parodos svečiai galėjo pasivažinėti ne tik aikštelėje, bet taip pat išriedėti ir į miesto gatves. Anot specialistų, prieš perkant naują automobilį, būtina padaryti bandomąjį važiavimą, tada galima spręsti, ar tas automobilis žmogui tinka ar ne.

„Visada siūlau bandyti vieną mašiną, o po to iš karto kitą. Tada karštai pajauti, kai iš vienos mašinos persėdi į kitą, iškart jaučiasi skirtumas. Tada vienas modelis arba tinka, arba ne. Žmonės kaip drabužius matuojasi, taip matuojasi ir mašinas“, – kalbėjo vairuotojus lydintis Egidijus.

„Bandomasis važiavimas padeda apsispręsti, bet tai tikrai nėra svarbiausias dalykas“, – tikino Šarūnas.

Automobilius renkasi pagal galią ir išvaizdą

Bandomaisiais važiavimais labiau domėjosi vyrai. Prisėdę prie vairo dalyviai išbandydavo automobilius, išsiklausinėdavo apie techninius parametrus ir galiausiai išsakydavo nuomonę savo šeimos nariams.

„Šiuo metu ieškau automobilio. Pirmiausia, automobilis turi būti talpus. Man reikalingas toks, kad mieste būtų praktiškas ir viskas sutilptų. Tai yra, mašina turėtų būti nedidelė, bet aukšta. Šis modelis, ko gero, toks nėra“, – kalbėjo naująjį „Ford Fiesta“ išbandęs Darius.

Automobilių salono darbuotojai tikina, jog parodos lankytojai dažniausiai klausdavo apie automobilio patikimumą, kuro sąnaudas ir automobilių kainas.

„Žmonės neatsistebi, kad dabar tokie maži litražai. Visi nori didelių, tačiau dabar iki dviejų litrų daugiausiai būna. Dalyviai būna nustebę „Kia“ automobiliais, nes galbūt jiems yra išankstinė nuostata, kad šis automobilis yra kažkuo prastesnis už kitus. Tikrai labai nustemba, kai atsisėda ir išbando“, – apie dalyvius, išbandžiusius naujuosius modelius, pasakojo Egidijus.

Dailiosios lyties atstovėms techniniai parametrai nėra tokie svarbūs. Renkantis automobilį, svarbiausia patogumas ir išvaizda.

„Man atrodo, kad automobilio ieškoti sekasi tikrai neblogai. Dėmesį kreipiu tiek į išorę, tiek į vidų. Tinka bet kokia spalva, tik ne balta. Svarbiausia, kad visiems patiktų“, – išsiuntusi savo vyrą išbandyti automobilio, sakė Ingrida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)