Šiuo žingsniu „Jaguar-Land Rover“ bendrovė ketina padidinti gamybą iki 300 tūkst. automobilių per metus. Be to, gaminant mašinas Kinijoje, šioje šalyje nebereiktų mokėti importo mokesčių, o tai šiuo metu stipriai apkarpo iš pardavimų gaunamas pajamas.

„Prieš porą savaičių paskelbiau apie naują kompanijos verslo planą. Jame numatyta per artimiausius 5-10 metų investuoti milijardus svarų sterlingų. Esu tikras, kad tai bus viena didžiausių investicijų Didžiosios Britanijos istorijoje. Turėsime gaminti automobilius ir užsienyje. Tokiose šalyse kaip Kinija nėra kitos išeities, nes susiduriame su mokesčiais, didesniais už automobilių kainą“, – sakė „Jaguar-Land Rover“ vadovas Davidas Smithas.

Rugsėjo pabaigoje skelbta, kad iki 2014 m. Anglijoje bus sujungtos dvi iš trijų „Jaguar-Land Rover“ gamyklos.

„Naujasis verslo planas nereiškia, kad atsisakysime gamybos Didžiojoje Britanijoje. Tik sakome, kad papildomos investicijos į augančias Brazilijos, Indijos, Kinijos ir Rusijos rinkas turi stiprinti mūsų verslą“, – teigė D.Smithas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją