Pasak kūrėjų, konstrukcija leis pasiūlyti vartotojams tikrą vairuotojui skirtą automobilį, išsiskiriantį ne tik išvaizda, bet ir važiavimo kokybe bei valdymu.

Nedidelis svoris visuomet buvo „Jaguar“ genuose, todėl nenuostabu, kad bendrovė tampa aliuminio pritaikymo automobilių konstrukcijoje lyderiu. XJ, XK ir „F-Type“ modeliuose buvo naudojamas itin tvirtos, vyto ir kniedyto aliuminio struktūrinės dalys, tačiau XE taps tiesiog himnu aliuminiui.

„Jaguar“ žada, kad dėl itin lengvos konstrukcijos ir kitų techninių sprendimų naujasis XE taps pačiu taupiausiu šios markės automobiliu istorijoje – planuojama, kad 100 km kelio jis naudos mažiau nei 4 litrus degalų, o jo anglies dvideginio emisija bus mažesnė nei 100 g/km.

Jaguar XE
„Net 75 proc. XE kėbulo konstrukcijoje sudarys aliuminis – nei vienas kitas šios klasės automobilis net iš tolo neturi nieko panašaus. Automobilio kėbulas yra labai lengvas, tačiau ir labai tvirtas tuo pat metu. Jo atsparumas sukimui yra tiesiog neįtikėtinai didelis. Mes jau pasistengėme, kad struktūra viršytų visus pasaulinius saugumo standartus, be jokių kompromisų dizainui ir išbaigtumui“, – sakė „Jaguar“ vyriausiasis techninių sprendimų specialistas Markas White‘as.

„Jaguar XE“ taps pirmuoju pasaulyje automobiliu, kuriame bus naudojama nauja aukšto tvirtumo laipsnio aliuminio markė RC 5747, specialiai sukurta XE. Naujajame lydinyje nemažą dalį sudaro perdirbtas metalas, todėl koncepcija atitinka „Jaguar“ siekį iki 2020 metų pasiekti, kad gamyboje būtų naudojama 75 proc. perdirbtų medžiagų.

Sukurtas ir sukonstruotas Didžiojoje Britanijoje, naujasis XE bus pirmasis „Jaguar“ modelis, gaminamas specialiai jam pastatytoje gamykloje Solihale. Pasaulinė XE premjera įvyks rugsėjo 8 dieną Londone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)