„Isuzu“ turi ilgametę patirtį pikapų gamyboje – pirmasis tokio tipo šios markės automobilis pasirodė dar 1963 m. „D-Max“ gamintojo gamą papildė 2002 m. Lyginant su pirmtaku, naujasis „Isuzu D-Max“ išsiskiria modernesniu dizainu ir salonu. Pirkėjai gali rinktis dvivietį „Space Cab“ arba penkiavietį „Double Cab“ modelį.

Europoje „Isuzu D-Max“ siūlomas su vieninteliu varikliu – dyzeliniu dviejų turbinų agregatu. Keturių cilindrų 2.5 l darbinio tūrio variklis išvysto 163 AG (esant 3600 aps./min.), o maksimalus sukimo momentas siekia 400 Nm (esant 1400-2000 aps./min.). Galima rinktis 6 laipsnių mechaninę arba 5 laipsnių automatinę pavarų dėžę. „Isuzu“ nurodo, „D-Max“ su mechanine pavarų dėže vidutinės degalų sąnaudos bus 7,4 l/100 km.

Visais keturiais ratais varomas automobilis neturėtų nuvilti bekelėje – jo prošvaisa siekia 23,5 cm, o gamintojai nurodo, kad jam ir 60 cm gylio vandens kliūtis nebus baisi. Jis be vargo įveikia 42 laipsnių įkalnę, o leistinas pakilimo kampas yra 49 laipsniai. Be to, jis gali vilkti 3000 kg priekabą ir vežti iki 1050 kg svorio krovinį.

„Isuzu“ itin pagerino „D-Max“ saugumą. Šiemet „Euro NCAP“ saugumo bandymuose šis modelis gavo 4 žvaigždutes. Nors tai nėra idealus rezultatas, vis dėlto „Euro NCAP“ atkreipė dėmesį, kad tai yra didelis žingsnis pirmyn, lyginant su šio modelio saugumo testu 2008-aisiais, kai „D-Max“ gavo tik 2 žvaigždutes.

Neseniai paaiškėjo „Tarptautinio metų pikapo 2013“ konkurso nugalėtojas, kuriuo tapo „Ford Ranger“. „Isuzu D-Max“ rinkimuose liko antras. Būtent „Ford“ atstovą „Isuzu“ atstovai Lietuvoje pirmiausia įvardija kaip svarbiausią konkurentą.

„Isuzu D-Max“ kaina Lietuvoje prasideda nuo 84 900 Lt, atskaičius PVM – nuo 70 165 Lt. Atstovai jau gavo porą dešimčių užsakymų, o metus tikisi užbaigti pardavę apie 40 vnt. „Isuzu“ automobilių.

Nuo 1999 m. veikianti bendrovė „Autoverslo automobiliai“ dar didesnes viltis su „Suzuki“ marke, kurios atstovais tapo prieš metus. Šiemet planuojami „Suzuki“ pardavimai – apie 80 vnt., o 2013-aisiais – apie 100 vnt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)