Įmonės padalinys „One-Off“ gamina vienetines, ypatingas „Ferrari“ serijinių modelių versijas pagal klientų užsakymus. Iki šiol jis per metus išleisdavo ne daugiau trijų automobilių ir italai nesiruošia keisti šio veiklos modelio nepaisant to, kad užsakymų jau susikaupė penkeriems metams į priekį.

Be to, kiekvieno automobilio sukūrimui užtrunkama nuo 18 iki 24 mėnesių, tad užsakovams tenka tikrai ilgai palaukti norimo pirkinio. E. Galliera atskleidžia, jog kompanija leidžia sau kai kuriems klientams tiesiog pasakyti „Ne“. Pavyzdžiui, „Ferrari“ jau ne kartą atsisakė pagaminti rožinės spalvos automobilį.

„Šis projektas turi atitikti markės ideologiją. Jeigu kas nors paprašo rožinio „Ferrari“, mūsų atsakymas yra „Ne“. Jeigu kažkas paprašo ekstremaliai lenktyninio „GTC4 Lusso“, mūsų atsakymas yra „Ne“. Jeigu yra bet koks pageidavimas, kuris neturi nieko bendro su norimo modelio pozicionavimu, atsakymas bus neigiamas. Ir jo nepakeis jokie pinigai“, – pareiškė vienas kompanijos vadovų.

Vienu iš paskutinių projekto „One-Off“ kūrinių tapo „Ferrari 458 MM Speciale“ modifikacija. Šiame automobilyje buvo panaudotos naujos aliumininės kėbulo plokštės, pakeista stogo forma, pagerinta aerodinamika ir sumontuota tobulesnė garso sistema. Užsakovas iš Didžiosios Britanijos už šį „Ferrari“ sumokėjo 3,3 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)