„Daimler AG“ vadovas Dieteris Zetsche įsitikinęs, kad prestižinio automobilio ieškantys pirkėjai retai svarsto „Mercedes“ ir „Infiniti“ kaip lygiavertes alternatyvas, todėl esą nėra jokio pavojaus dėl tokio bendradarbiavimo.

„Nissan“ atstovai kol kas nekomentuoja pranešimų, kad naujasis modelis gali būti gaminamas ir Europoje. Koncerno viceprezidento Andy Palmerio teigimu, „Infiniti“ reikia savo modelių gamoje turėti kompaktinį automobilį, kad ši markė galėtų konkuruoti su pigiausiais „Audi“ ir BMW modeliais.

Jis teigė, naujasis modelis bus kuriamas pagal „Etherea“ koncepciją, kuri pademonstruota prieš pusmetį Ženevos automobilių parodoje. Gamintojų teigimu, 4,4 m ilgio „Etherea“ koncepcijoje bandoma suderinti kupė, sedano, hečbeko ir net SUV visureigio bruožus.

A.Palmeris įsitikinęs, kad naujasis automobilis sudarys apie 40 proc. „Infiniti“ pardavimų Europoje. Planuojama, kad pagal „Etherea“ koncepciją sukurtas modelis bus pradėtas gaminti 2014 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją