Šiuo metu Klaipėdos gatvėse jau važinėja penki „tuktukai“. Tai Italijos kompanijos „Piaggio“, gaminančios įvairios paskirties motorolerius, gaminys.

„Tuktuke“ sumontuotas 200 kub. cm, 7,5 kW galios variklis, kurio dėka galima pasiekti 70 km per valandą greitį.

„Tačiau mieste važiuojame pagal eismo taisykles. Bet net ir nedidelio greičio užtenka, kad karštą dieną „tuktuko“ keleiviai jaustųsi komfortiškai“, - aiškina šias transporto priemones į Lietuvą atvežęs verslininkas Haroldas Dalangauskas.

Jis prisiminė, kad „tuktukais“ susižavėjo kartu su žmona Agne viešint Šri Lankoje. „Šiuos taksi ten įsimylėjom. Važiuojant „tuktuku“ nesijunta karščio, nes iš visų pusių pučia vėjas. Žmona Agnė pasiūlė, o kodėl jų neatvežus į Lietuvą? Ėmiau domėtis ir sužinojau, kad „tuktukų“ nėra net Vilniuje. Todėl specialiai tam įsteigiau įmonę ir nusipirkau penkis „Piaggio“ kompanijos gamykloje pagamintus motorolerius. Vieno jų kaina – 7000 eurų. Dabar esame vieninteliai Lietuvoje, keleivius vežantys „tuktukais““, - pasakojo verslininkas.

Šiuo taksi gali važiuoti du keleiviai. H. Dalangauskas tikisi, kad ši paslauga bus populiari ne tik tarp kruiziniais laivais į Klaipėdą atplaukiančių turistų, bet ir tarp visų poilsiautojų.

Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorės Romenos Savckienės manymu, bet kokia nauja pramoga galėtų pagyvinti Klaipėdos koloritą.

„Pati „tuktuku“ nesu važiavusi, bet man kyla abejonių, ar komfortiškai jausis senyvo amžiaus turistai, dardėdami tuo motoroleriu akmenimis grįstomis mūsų mieto gatvėmis? Kita vertus, turistai mielai sėda į arklio traukiamą karietą ir, kiek suprantu, jie yra patenkinti. Aišku, nuo kruizinių laivų terminalo iki centro nėra labai toli. Gal ši paslauga ir prigis?“ – svarstė R. Savickienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)