Dauguma vairuotojų, planuodami įsigyti transporto priemonę, iš anksto pasidomi juos dominančiu modeliu. Apie 70 proc. ieško informacijos ir atsiliepimų internete, dar apie 20 proc. vairuotojų klausia specialistų patarimų ir rekomendacijų, kokie vienos ar kitos transporto priemonės privalumai ir minusai. Apie norimą įsigyti automobilį informacijos neieško dešimtadalis vairuotojų, atskleidė portalo Autogidas.lt tyrimas.

Suradę jau patinkančią transporto priemonę, didžioji dalis vairuotojų neketina pirkti katės maiše – stengiasi išsiaiškinti, kokia informacija ar nesklandumai pardavėjų galėtų būti nutylėti. Beveik 90 proc. Autogidas.lt respondentų pasakoja, kad apžiūrėdami parduodamą transporto priemonę ieško defektų, dar apie dešimtadalis vairuotojų ar jų pažįstamų vertina bendrą automobilio būklę. Vos vienas procentas pripažįsta, kad neieško defektų, nes apie tai neišmano.

Vidutiniškai 40 proc. Autogidas.lt tyrime dalyvavusių asmenų teigia, kad pirkdami transporto priemonę, būtinai patikrina jos dokumentus, kėbulo numerį ir pan. Dar 40 proc. dokumentų anksčiau netikrino, bet teigia, kad ateityje būtinai susimąstys ir tikrins. Likusieji dokumentų netikrina ir neketina to daryti.

Autogidas.lt tyrimas atskleidė, kad vairuotojai šiuo metu transporto priemones renkasi labiausiai pagal kainą, markę ir modelį, degalų tipą, transporto priemonės išvaizdą, pagaminimo metus, šiek tiek mažiau dėmesio skiria ridai, spalvai ir prabangai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)