Siekiant, kad renginio svečiai „automobilinėmis nuotaikomis“ užsikrėstų jau kino salėje, buvo pasirinktas ispanų režisieriaus David Trueba filmas „Užsimerkus gyventi paprasčiau“.

„Vienu automobiliu keliaujantys šio filmo herojai, kaip ir „Mini“ vairuotojai, yra drąsūs ir šiek tiek išprotėję svajotojai. Be to, pagrindinis herojus yra didelis „The Beatles“ grupės ir Johno Lennono gerbėjas, o ši grupė ir Jungtinės Karalystės kultūra yra neatsiejama nuo „Mini“, – sakė bendrovės „Krasta Auto Vilnius“ direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Vėliau įvykęs iškilmingas trečios kartos „Mini“ pristatymas leido įsitikinti, kad naujokas pasižymi visiems atpažįstamu dizainu. Tiesa, gamintojai teigia, kad techniškai tai yra visiškai naujas automobilis.

Naujojo „Mini“ pirkėjai galės rinktis vieną iš penkių kėbulo spalvų, o norintiems daugiau išskirtinumo papildomai bus siūlomas kitokios spalvos stogas ir veidrodėlių gaubtai. „Naują žvilgsnį“ automobiliui suteikia naujo dizaino žibintai, be to, šis „Mini“ yra pirmasis savo klasės automobilis su LED žibintais.

Naujosios kartos modelis yra šiek tiek didesnis (98 mm ilgesnis, 44 m platesnis ir 7 mm aukštesnis) nei jo pirmtakas, o tai suteikia daugiau patogumo bei erdvės vairuotojui ir keleiviams. Ilgose kelionėse patogumą užtikrina ir trečdaliu didesnė bagažinė, kurios tūris siekia 211 litrų. Naujas prietaisų skydelio ekranas ir atnaujinta jo technologija, inovatyvios pagalbos vairuotojui funkcijos ir „Mini Connected“ sistema sukuria dar artimesnį ryšį tarp vairuotojo ir automobilio. Šiame „Mini“ yra ir naujas papildomas, vairuotojo lange matomas ekranas.

„Mini“ pirkėjams siūloma rinktis iš penkių modelių su TwinPower Turbo technologija: „Mini Cooper“ su 136 AG trijų cilindrų varikliu, „Mini Cooper S“ su 192 AG keturių cilindrų benzininiu varikliu, „Mini Cooper D“ su trijų cilindrų dyzeliniu 116 AG varikliu, „Mini One D“ su trijų cilindrų 95 AG varikliu ir „Mini One“ su trijų cilindrų 102 AG varikliu. Šie varikliai gali būti derinami su šešių laipsnių mechanine, šešių laipsnių automatine arba šešių pavarų sportine-automatine pavarų dėžėmis.

Ekonomiškumą užtikrinančių technologijų dėka „Mini Cooper“ su automatine pavarų dėže gali pasigirti 27 proc. mažesnėmis degalų sąnaudomis, o mažiausiu „apetitu“ pasižymi „Cooper D“ – jo sąnaudos siekia 3,5 – 3,6 l/100 km, CO2 emisija - 92 – 95 g/km.

Gamintojai kaip reikiant atnaujino važiuoklės technologiją ir pakabą. Daugiau stabilumo naujajam „Mini“ suteikia pirmąkart pasirinktinai diegiami reguliuojami amortizatoriai ir kitos technologijos.

Naujosios kartos „Mini“ kaina Lietuvoje prasideda nuo 60,9 tūkst. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)