„Veloster“ yra netipiškas kupė modelis, keleivio pusėje turintis 2 dureles. Panašus sprendimas anksčiau buvo panaudotas ir „Mini Clubman“. „Hyundai“ teigimu, toks durelių išdėstymas kupė modeliui suteiks praktiškumo.

Kol kas žinoma tik tiek, kad „Veloster“ variklių gamoje bus naujasis 1.6 l GDI, 138 AG variklis, kuris galės būti derinamas su 6 laipsnių mechanine arba pirmąja „Hyundai“ dvigubos sankabos transmisija. Gamintojai žada, kad „Veloster“ bus ekonomiškesnis už hibridinį „Honda CR-Z“.

„Hyundai Europe“ kompanijos vadovo Allano Rushfortho teigimu, „Veloster“ suteiks daugiau emocijų „Hyundai“ prekės ženklui ir pritrauks naujų pirkėjų.

Planuojama, kad apie 20 tūkst. eurų (69 tūkst. Lt) kainuosiantis „Veloster“ konkuruos su tokiais automobiliais kaip „Volkswagen Scirocco“, kurio kaina Vokietijoje prasideda nuo 22,5 tūkst. eurų (77,6 tūkst. Lt).

2010 m. per pirmus 11 mėnesių Europoje „Hyundai“ pardavimai išaugo 4 proc., iki 330 612 vnt., o užimamos rinkos dalis padidėjo iki 2,6 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją