Seule, Pietų Korėjoje, vykusiame naujos kartos flagmano „Hyundai Genesis“ pristatyme, kompanijos atstovas Guido Schenkenas atskleidė, kad automobilyje sumontuotas navigacijos įrenginys ne tik perspės apie priekyje esančias greičio kameras, bet ir, esant didesniam nei leistinas greitis, automatiškai pristabdys automobilį.

Prabangus korėjiečių sedanas, kuris meta iššūkį pripažintiems ir prestižiniams vokiškiems „Audi“, BMW ir „Mercedes“ sedanams, tačiau kainuoja gerokai mažiau, turės itin daug elektroninių pagalbininkų. Be minėtos sistemos, automobilyje bus sumontuota automatinė greičio ir atstumo palaikymo iki priekyje važiuojančio automobilio, taip automatinio stabdymo prieš netikėtą kliūtį sistemos.

Tiesa, kol kas neaišku, ar visose šalyse bus legalu pardavinėti automobilį, kuris ne tik perspės, bet ir pats stabdys prieš privažiuodamas greičio kamerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)