„Šis momentas pažymi dar vieną svarbų Krajovos padalinio žingsnį į priekį ir parodo, kad mes laikomės savo pažadų paversti Krajovą moderniausiu gamybos padaliniu,“ – sakė „Ford of Europe“ prezidentas John Fleming. J. Fleming taip pat patvirtino, kad kitas automobilis, kurį gamins „Ford“ šiame padalinyje, bus mažos klasės atstovas.

Naujas mažas automobilis – ne „Fiesta“ ir ne „Ka“ – bus pradėtas gaminti netolimoje ateityje. Kaip buvo pranešta anksčiau šiais metais, Krajovos padalinys taip pat gamins ir mažalitražius, pažangių technologijų benzininius „Ford EcoBoost“ variklius. Daugiau informacijos apie planuojamų gaminių gamybos pradžią žadama pateikti vėliau.

Dirbdamas pilnu pajėgumu, Krajovos padalinys galės pagaminti iki 300 tūkst. automobilių ir 300 tūkst. variklių per metus, taip pat užtikrins darbo vietas maždaug 7 tūkst. darbuotojų.

Pirmasis nuo konvejerio linijos nuriedėjęs „Ford Transit Connect“ buvo padovanotas Krajovos bendrosios pagalbos ligoninei. Kiti naujoje gamybos linijoje pagaminti „Ford Transit Connect“ pirmiausia pasieks Rumunijos „Ford“ atstovybes. Vėliau „Ford“ tikisi didžiąją dalį Krajovoje pagamintų automobilių eksportuoti į Centrinės ir Rytų Europos šalis.

„Ford“ ir toliau drąsina savo tiekėjus perkelti verslą į Rumuniją arba kurti savo gamybos padalinius, padėsiančius „Ford“ Krajovos gamyklai. „Ford“ taip pat nori bendradarbiauti ir su rumunų tiekėjais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją