DJSI metinė apžvalga pagrįsta darnios verslo plėtros analize. Pagal šį indeksą yra vertinamos kompanijų ekonominės, socialinės ir aplinkosauginės veiklos kryptys. „Fiat Group Automobiles“ surinko 90 taškų iš 100, o automobilių gamintojų sektoriaus vidurkis – 72 taškai.

Tarptautinės organizacijos „Jato Dynamics“ duomenimis, 2007 ir 2008 m. „Fiat“ parduotų automobilių anglies dvideginio (CO2 ) emisijos metinis vidurkis buvo mažiausias iš visų automobilių gamintojų: praėjusiais metais jis buvo sumažintas iki 133,7 g/km, o šių metų pirmojo pusmečio rezultatas dar geresnis – 129,1 g/km.

Pristatydamas suslėgtomis gamtinėmis dujomis (CNG) varomą „Grande Punto Natural Power“ koncernas sustiprino lyderio pozicijas tarp aplinkai draugiškų dujomis varomų transporto priemonių gamintojų. O naujausia koncerno technologija – „Multiair“ dviejų cilindrų benzininis variklis, montuojamas į „Alfa Romeo MiTo” ir naująjį „Fiat Punto Evo” modelį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją