„Būti išskirtiniu „Ferrari“ pirkėjui yra labai svarbu, nes tokie automobiliai išreiškia statusą. Tai tarsi aukštuomenės vakarėlyje pasirodyti tokia pat suknele – iš pradžių būna juokinga, tačiau iš tiesų labai erzina, jeigu taip nutinka“, – apie galimybę išsiskirti turint „Ferrari“automobilį sakė IHS analitikė Rebecca Lindland.

Rugsėjį prasidėjusi programa, kuri leidžia „Ferrari“ pirkėjui susikomplektuoti automobilį pagal išskirtinius poreikius, gali padidinti pirkinio kainą 20-60 proc.

„Medžiagų išskirtinumas ir mūsų suteikiamas aptarnavimas pakelia kainą, tačiau pirkėjas turi automobilį, kuris yra 100 proc. unikalus, nes išreiškia jo norus“, – sakė „Ferrari“ marketingo vadovas Nicola Boari.

„Ferrari“ sukūrė tris įrangos lygius, kurie padeda klientui susikurti išskirtinį automobilį. „Classica“ yra pasirinkimas, norintiems turėti „Vintage“ stiliaus odinį saloną ir taip automobiliui suteikti klasikinių „Ferrari“ dvasią. „Scuderia“ akcentai automobilio saloną padaro sportiškesnį, o „Inedita“ atspindi šiuolaikinių madų medžiagas ir spalvas.

Jeigu tokio pasirinkimo maža, „Ferrari“ klientai gali aplankyti specialią ateljė Maranello miestelyje, kur įsikūrusi ši kompanija, ir konsultuotis su asmeniniu dizaineriu, kuris padės stilizuoti automobilį, sakė N. Boari.

Siūlydama automobiliams naujus akcentus, „Ferrari“ ieško naujų būdų gauti daugiau pelno, nes pardavimų nesiruošiama stipriai didinti siekiant išsaugoti šios markės išskirtinumą.

„Ferrari“ valdančio „Fiat“ koncerno vadovas Sergio Marchionne neseniai teigė, kad „Ferrari“ metiniai pardavimai ateityje bus apriboti iki 10 tūkst. vnt. Pernai kompanija pardavė 6573 automobilius, o šiemet tikisi pasiekti rekordinę 7 tūkst. vnt. ribą. S.Marchionne įsitikinęs, kad 15 tūkst. vnt. metiniai pardavimai „būtų pavojingi“.

„Šio prekės ženklo unikalumas negali būti sumažintas, todėl mes esame labai atsargūs“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją