Pernai italų automobilių koncernas iš viso pagamino 7664 automobilius – 6 proc. daugiau, lyginant su ankstesniais metais, informuoja carscoops.com. 17 proc. padaugėjo automobilių su aštuonių cilindrų varikliais gamyba, būtent – „California T“, „458 Speciale A“ ir „488 GTB“ modelių.

Gamybos rodikliai buvo rekordiniai, nepaisant 24 proc. sumažėjusių „F12 Berlinetta“ ir FF pardavimų, kurie gaminami atitinkamai jau ketvirtus ir penktus metus.

Augimas užfiksuotas daugumoje regionų: Japonijoje, Australijoje, Singapūre, Indonezijoje ir Pietų Korėjoje, kur pardavimai padidėjo daugiausia dėl „488 GTB“ modelio atsiradimo.

Padidėjus pardavimams, padidėjo ir pelnas. 2015 m. „Ferrari“ pranešė apie 2,8 mlrd. eurų pajamas – 3 proc. daugiau nei 2014 m. Grynasis pelnas irgi padidėjo 9 proc. – iki 290 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją