Praėjusį savaitgalį Didžiojoje Britanijoje vykusiame legendiniame Goodwod‘o greičio festivalyje, šios kompanijos Formulės 1 komandos vadovas Christian‘as Horner‘is žurnalui „Autocar“ prasitarė, kad kompanija jau kelerius metus svarsto galimybę pradėti gaminti išskirtinius sportiškus automobilius.

Tiesa, jis pripažino, kad „Red Bull“ akcininkai galutinai dar nenutarė, ar šį projektą verta įgyvendinti, nes tai yra be galo brangu. Antra vertus, „Red Bull“ pirmos formulės komanda turi visas tokių automobilių gamybai reikalingas galimybes ir inžinerinį potencialą, todėl šio projekto nereikėtų įgyvendinti nuo balto lapo. Šia idėja susižavėjo ir dar vienas „Red Bull“ komandos narys – Formulės 1 bolidų kūrėjas Adrian‘as Newey.

Tai nebūtų pirmas atvejis, kai lenktynių komanda tampa automobilių gamintoju. Prieš keliolika metų taip atsirado „Mclaren“ – iš lenktynių komandos jie virto sportinių automobilių gamintoju. Gordon‘as Murray‘jus ilgus metus kūrė išskirtinius lenktyninius automobilius, kol kompanija nutarė pagaminti „McLaren F1“ automobilį, o dabar „McLaren“ gamina visą gamą sportinių automobilių.