Lenktynes bendromis jėgomis organizavo Elektrėnų miesto savivaldybė, Lietuvos motociklų sporto federacija bei kitos organizacijos. Trasos įrengimo darbais rūpinosi Elektrėnų „Strangers MC“ klubo baikeriai.

Baikerių klubo narys Liudas DELFI pasakojo, kad šiemet sutapęs su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Mindaugo karūnavimo švente, renginys vyksta jau šeštąjį kartą. Prieš šešis metus įvykusios rungtynės į istoriją patenka kaip vienintelės Europoje, vykusios miesto gatvėse.

"Šių metų etapas sulaukė kol kas didžiausio dalyvių susidomėjimo iš šešių šalių - jų buvo 45", - džiugiai paminėjo Liūdas.

Lenktynės rengiamos ne tik miesto gyventojams. Vienas iš organizatorių atkreipė dėmesį, kad yra įkurtas ir motosporto klubas „Strangers SC“. Šio klubo nariai, pavyzdžiui Rokas Bacevičius, vairuojantis keturratį, aktyviai dalyvauja tokio tipo varžybose.

Po finišo kalbintas „Open“ klasės nugalėtojas Aleksandras Latyševas iš Rusijos minėjo, kad atvyko į Elektrėnus antrą kartą ir jau turįs čia draugų.

„Elektrėnuose vykstančiame etape man patinka ir organizavimas, ir kova. Yra viskas, ko reikia tikroms lenktynėms", - kalbėjo pirmą vietą laimėjęs rusas. - „Žinoma ir rezultatu esu patenkintas. Atvykau su konkrečia užduotimi ir ją įvykdžiau“.

Sportininkas vylėsi laimėti ir kitus du Baltijos šalių etapus, vyksiančius Latvijoje ir Estijoje.

Tarp sportininkų važiavimų susirinkusius miestiečius savo triukais stebino Virginijus Žukauskas, o lenktynes tradiciškai norėję užbaigti "strangeriai", šokinėjo nuo tramplinų senu automobiliu. Deja, šį kartą pašokęs tik du kartus, automobilis užgeso.

Šiek tiek nuotaiką sugadino įvykusi avarija. Vienas iš sportininkų išlėkė už pažymėtos trasos ribų ir jam nepavyko išvengti susidūrimo su stovėjusiu automobiliu. Laimei, rimtų sužeidimų pavyko išvengti.

Karštos dienos akimirkos nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)