Gamintojų teigimu, „Eco Daily“ yra ateities miesto transportas: efektyvus, tylus, į aplinka išmetantis minimalų teršalų kiekį, todėl vairuotojai, pasirinkę vieną iš dviejų „Eco Daily“ automobilių, ne tik važiuos ekonomiškai, bet ir tausos aplinką.

„Kiekvienas, pasirinkdamas ekologiškus ir ekonomiškus „Eco Daily“ automobilius, prisideda prie aplinkos išsaugojimo. Norėdami paraginti žmones persėsti prie aplinkai nekenksmingų automobilių vairo, skelbiame akciją, kurios metu nuo kiekvieno parduoto „Electric Daily“ arba „CNG Daily“ automobilio skirsime lėšų žaliųjų Vilniaus plotų puoselėjimui“, – sakė UAB „Transmitto“ marketingo vadovas Vytautas Dailydka.

„Electric Daily“ yra vienintelis savo klasėje serijiniu būdu gaminamas elektros pavara varomas automobilis. Jis yra pritaikytas krovinių ir žmonių transportavimui miesto teritorijoje, nekeliantis triukšmo ir minimaliai teršiantis aplinką. Kadangi „Electric Daily“ yra klasifikuojamas kaip nulinės taršos automobilis, tai reiškia, kad juo galima važiuoti ir zonose, kur yra uždrausta įvažiuoti su vidaus degimo varikliais. „Electric Daily“ yra trijų tipų – furgonas, važiuoklė ir mikroautobusas. Važiuoklės keliamoji galia siekia 2958 kg, o furgono tūris gali būti nuo 7 iki 17 kubinių metrų.

Tiesa, šio elektra varomo automobilio kaina išties nemaža. Pristatyme pademonstruotas „Electric Daily“ siūlomas už maždaug 80 tūkst. eurų (276,2 tūkst. Lt).

„CNG Daily“ – tai automobiliai, varomi švariausiu šiuo metu naudojamu kuru – suslėgtomis gamtinėmis dujomis (CNG). Tokie automobiliai yra tylesni, į aplinką išmeta 10–15 proc. mažiau CO2, o jų tarša beveik lygi nuliui. Kadangi „CNG Daily“ yra itin ekonomiškas, jį verta rinktis ir dažnai važinėjant mieste, ir tolimesnėms kelionėms. Šio automobilio kaina – nuo 22 tūkst. eurų (75,9 tūkst. Lt), t.y. panašiai tiek pat, kiek ir dyzelinė versija.

„Pasaulyje vis garsiau skelbiant ekologines idėjas, tikimės, kad žmonės ims keisti savo įpročius ir iškeis iki šiol vieninteliais buvusius benzinu ar dyzeliniu kuru varomus automobilius į alternatyvų, ekologišką ir ekonomišką transportą“, – sakė V. Dailydka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją