Naujasis variklis pasiekia 130 AG ir maksimalų 320 Nm sukimo momentą (esant 1750 aps./min.).

Kitų metų pradžioje rinkoje pasirodys „Qashqai 1.6 dCi Pure Drive “ versija su sistema „Stop/Start“, kuri padės sumažinti CO2 emisiją iki 119 g/km ribos, o degalų sąnaudas – iki 4,5 l/100 km.

„Tai nepaprastas variklis – daugeliu atžvilgių geriausias savo klasėje. Jis atitinka 2.0 litrų dCi variklio galią, tačiau degalų sąnaudos ir emisijos atitinka ar net yra mažesnės nei mūsų 1.5 l dCi variklio“, - teigė vyresnysis „Nissan Europe“ viceprezidentas Paulas Willcoxas.

2012 metų modelio „Nissan Qashqai“ išsiskirs ir naujais įrangos akcentais, tarp kurių bus sistema „Around View Monitor“ („Aplinkinio vaizdo stebėjimas“). Gamintojų teigimu, ši sistema dažniau montuojama prabangiuose automobiliuose ir diegiama pirmą kartą C segmento automobilyje. AVM sistema naudoja mažas kameras, esančias automobilio išorėje ir leidžiančias apžvelgti aplinką, kad automobilio pastatymas ir manevravimas būtų kiek įmanoma saugesnis. Be šios naujienos, „Qashqai“ ir „Qashqai +2“ standartinėje „Visia“ komplektacijoje bus montuojama ir pastovaus greičio palaikymo sistema su greičio ribotuvu.

„Pure Drive“ pavadinimu žymimi visi „Nissan“ modeliai, kurių emisija yra 130 g/km arba mažiau. „Nissan Green Programme“ tikisi, kad 2013 m. „Pure Drive“ modelių riba bus 120 g/km.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją