Atšaukiami visos VW grupės narių, įskaitant VW, „Audi“, „Škoda“ ir „Seat“, gamybos automobiliai. VW atstovai teigia, kad ši priemonė laikina ir kad vėliau ketinama grąžinti transporto priemones į rinką, išmontavus netinkamas dalis.

Nors skandalas prasidėjo beveik prieš dvi savaites, „Volkswagen“ klientai vis dar gali nusipirkti transporto priemonių, kuriose gali būti įdiegta netinkama programinė įranga. Iš rinkos atšauktos transporto priemonės sudaro 3 proc. visų Britanijoje VW parduodamų automobilių.

Bendrovė ir toliau pardavinės naujus automobilius, turinčius naujausias ir švariausias variklio technologijas. Beje, nuo rugsėjo įsigalioja nuostatos, teigiančios, kad visuose parduodamuose Europoje naujuose dyzeliniuose automobiliuose turi būti įrengti naujausi „Euro 6“ tipo varikliai, skirti žymiai sumažinti išmetamų teršalų kiekį.

Atšauktų automobilių savininkų, su kuriais bus susisiekta artimiausiomis savaitėmis, bus paprašyta atvykti patikrinti savo automobilių į techninės priežiūros padalinius.

Prancūzija pradeda tyrimą dėl VW „apgaudinėjimo“

Prancūzijos valdžia pradėjo tyrimą dėl VW išmetamųjų teršalų rezultatų klastojimo, informuoja BBC. Prancūzijos prokuratūra pranešė pradėjusi tirti kilusius įtarimus dėl „apgaudinėjimo“.

Praėjusį mėnesį „Volkswagen“ prisipažino, jog 11 mln. dyzelinių automobilių visame pasaulyje turi įrangą, kuri leidžia klastoti taršos testų rezultatus.

Be to, penktadienį Šveicarijos valdžia nurodė laikinai stabdanti automobilių su atitinkamais dyzeliniais varikliais pardavimus. Šios šalies prokuratūra taip pat pranešė apie vieno kliento ieškinį Vokietijos koncernui, kaltinant jį sukčiavimu.

Kiek anksčiau šią savaitę Vokietijos valdžios institucijos paskelbė pradedančios tyrimą dėl kilusio skandalo.

Apie skandalą paaiškėjo rugsėjo 21 dieną, kai VW pristabdė kai kurių savo dyzelinių modelių pardavimus Jungtinėse Valstijose. Jungtinių Valstijų vyriausybė taip pat įpareigojo koncerną atšaukti 482 tūkst. lengvųjų „Volkswagen“ ir „Audi“ automobilių, parduotų JAV 2009-2015 m. laikotarpiu. Toks žingsnis žengtas nustačius automobiliuose instaliuotą programinę įrangą, leidžiančią apeiti griežtas ekologines normas Jungtinėse Valstijose. Po tokių sprendimų bendrovės akcijos gerokai atpigo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)