Dviračio tako statybos truko apie tris metus. Dabar dviračių mėgėjai galės mėgautis kairiuoju Nemuno krantu ir nukeliauti į pušynais kvepiančią Kačerginę. Atidarymo metu apie 60 dviračių entuziastų pramynė naujai nutiestu taku. Pirmieji naująjį taką išbandę Kauno rajono savivaldybės atstovai, jų šeimos ir vietiniai gyventojai neslepia, jog taku važiuoti tikrai smagu.

„Įspūdžiai nuostabūs. Šis projektas leidžia pamatyti, kokia gamta yra graži. Važiuojant taku galima pamatyti Marmos, Pyplių piliakalnius, Kačerginę, kur ant kalnelio gimė J. Biliūno „Liūdna pasaka“ ir dar daug kitų gražių vietų“, – džiaugsmo neslėpė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Investavo į infrastruktūrą

Dviračių tako Marvelė-Kačerginė įrengimui prireikė trijų projektų. Kauno rajono savivaldybės atstovai tikina, kad darbai buvo daromi etapais.

„Savivaldybė, plėtodama šią gyvenvietę, įrengė daugiafunkcį centrą, kur po vienu stogu įsikuria sveikatinimo paslaugos, darželis, pradinė mokykla, laisvalaikio salė. Čia yra viskas, ko žmogui reikia“, – kalbėjo V. Makūnas.

Kol kas Kauno rajono savivaldybė į šiuos projektus investavo apie 4 mln. litų. Tiesa, dar nėra nutiestas visas kelias iki Kačerginės. Apie 800 metrų atkarpa, jungianti Kačerginę ir naująjį dviračių taką, turėtų būti įrengta iki Naujųjų metų. Taip pat bus įrengta apžvalgos aikštelė, kuri turėtų prie Nemuno pritraukti ne tik pro šalį važiuojančius dviratininkus, bet ir Kauno rajono gyventojus bei svečius, nes bus puiki vieta stebėti tekantį upių tėvą.

Dviračių takas Marvelė-Kačerginė yra viso Nemuno vidurio žiedo dalis, kuris apjungs ir Kulautuvą, Zapyškį bei sugrįš iki Lampėdžių. Įgyvendinus visą projektą, dviračiu taku bus galima minti apie 40 kilometrų.

„Unikalu tai, kad mes galime konsoliduoti lėšas per kaimo plėtrą, per Europos Sąjungos projektus, per „Lyderio“ programą, per mūsų susisiekimo lėšas būtent tokių projektų įgyvendinimui. Tad visą vidurinio Nemuno žiedo projektą planuojame pabaigti 2014-2020 metų laikotarpyje. Viskas dėliojasi taip, jog mes kurortu matome ne tik Kulautuvą ir Kačerginę, bet kartu ir Zapyškį. Toks projektas sukurtų pačią didžiausią pridėtinę vertę“, – kalbėjo Kauno rajono meras.

Planuose – lyninis keltas

Visais projektais siekiama pritraukti į Kauno rajoną kuo daugiau svečių. Vienas iš numatomų projektų – lyninio kelto per Nemuną įgyvendinimas. Tai pakankamai sudėtingas projektas, kuris, manoma, taps nauju traukos objektu. Šis keltas sujungtų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, kuri yra viena seniausių to stiliaus bažnyčių, su Kulautuva. Tai leistų žmonėms į šiuos miestelius patekti tiek žeme, tiek vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)