Kelininkai pripažįsta, kad dabar yra pajėgūs tik laikinai užlopyti duobes, nes nėra nei medžiagų, nei technologijos, kaip tokius remonto darbus kokybiškai atlikti šaltuoju metų laiku.

„Žiemą kokybiškai suremontuoti kelių dangos neįmanoma, todėl, kaip laikinas sprendimas, duobės lopomos specialiu asfaltu šaltuoju būdu. Žinoma, kosmetinis duobių lopymas nėra efektyvus, nes tai laikina, tačiau gatvės turi būti prižiūrimos. Suprantu, tai brangiai kainuoja, bet jei jau nėra tam pinigų, tai tada duobes būtina paženklinti arba aptverti. Nes situacija gatvėse po atodrėkio verčia krūpčioti. Be to, prastai prižiūrėti keliai turi tiesioginį ryšį su eismo saugumu“, - LŽ aiškino asociacijos „Lietuvos keliai“ vykdomasis direktorius Rimvydas Gradauskas .

Pašnekovas patvirtino, kad vairuotojai duobėtas gatves turės kęsti iki pavasario, tiksliau, iki tol, kol vidutinė oro temperatūra sieks 10 laipsnių šilumos, nes tik tada, anot R.Gradausko, galima pradėti kapitalinį duobių lopymo sezoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)