Dėl šios priežasties sektoriaus veiklą prižiūrinti institucija ketvirtadienį nurodė laukianti, kad per visus 2014-uosius pasiekta gamyba gali atitikti praėjusių metų lygį, t.y. 1,5 milijono vienetų. Sektoriaus augimas gali būti registruojamas tik ateinančiais metais, praneša „Dow Jones“.

Lapkričio mėnesį šalyje buvo pagaminta 137 tūkst. 347 automobiliai, t.y. kiek mažiau nei 2013 metų lapkritį (137 tūkst. 624 vienetai), nurodo Didžiosios Britanijos motorinių transporto priemonių gamintojų ir prekybininkų sąjunga.

„Vienų modelių pakeitimas kitais ir ekonominis netikrumas eksporto rinkose smukdė Didžiosios Britanijos automobilių gamybos apimtis, tačiau pramonė tebėra stipri – augimo laukiama grįžtant kitais metais“, – sakė institucijos generalinis direktorius Mike'as Hawesas. – Pasaulinė Didžiojoje Britanijoje gaminamų automobilių paklausa tebėra aukšto lygio, o gamyklose šiuo metu registruojama pastaruoju metu vykdytų investicijų nauda“.

Maždaug 75-80 proc. visų pagamintų Didžiojoje Britanijoje automobilių yra eksportuojami. Apie 50 proc. iš jų yra eksportuojama į Europos Sąjungos regione esančias šalis, likusi dalis keliauja į kitas pasaulio šalis. Kinijai tenkanti Britanijos eksportuojamų automobilių dalis pastaraisiais metais augo.

Pramonės ekspertai prognozuoja, kad Didžiojoje Britanijoje iki 2017-ųjų bus pagaminama po daugiau nei 2 mln. automobilių per metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją